Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Behandel een chronische wond specifiek en effectief

 
De 8 visuele kenmerken van een chronische wond die met een verbandmiddel te behandelen zijn.
                         
zwart necrose verwijderen
groen infectie bestrijden
geel  beslag verwijderen
paars wondrand opvullen en verzorgen
blauw vitaliteit ondersteunen
oranje bio balans herstellen
rood granulatie beschermen
wit fixatie afstemmen

Hoe een chronische wond te behandelen?

Een mens is een organisme en geen organisatie. We leven in een wereld waarin we graag alles in vakjes en stapjes willen indelen maar in een organisme lopen vakjes in elkaar over en gaan stapjes alle kanten op. Dat is ook de symbolische betekenis achter de WondMatrix. De gekleurde cirkels lopen in elkaar over, om aan te geven dat wondgenezing niet eenvoudig te organiseren of in te delen is. Vandaar dat het ook complexe wondzorg wordt genoemd. Maar hoe begin je dan? Welke factor pak je als eerste aan, nadat je anamnese hebt uitgevoerd? Hierin biedt de WondMatrix ondersteuning.

Wat is de WondMatrix?
De WondMatrix benoemt 8 visuele kenmerken van een chronische wond die met een verbandmiddel te behandelen zijn. Wanneer één of een combinatie van deze kenmerken niet optimaal wordt behandeld, is de kans groot dat een chronische wond niet geneest. Wij bieden een assortiment specifieke verbandmiddelen waarmee de zorgprofessional juist meerdere kenmerken tegelijkertijd kan behandelen. Dus niet stapje voor stapje, maar meerdere kenmerken ineens. Dit biedt net het verschil tussen stagnatie of juist bevordering van het genezingsproces.

Wat is het doel van de WondMatrix?
De gekleurde cirkels van de WondMatrix laten symbolisch zien dat deze 8 visuele wondgenezingskenmerken met elkaar in verbinding staan. Dat maakt de wondgenezing van chronische wonden ook zo complex. Het ene kenmerk beïnvloedt het andere kenmerk. Heel regelmatig is dus een verbandmiddel, of zijn verbandmiddelen nodig waarbij meerdere kenmerken tegelijkertijd worden behandeld. De WondMatrix is universeel toepasbaar en biedt een raamwerk voor alle beschikbare verbandmiddelen. Je kunt met de WondMatrix eenvoudig zien, welke visuele kenmerken je met welk product kan behandelen voor een spoedige wondgenezing. Zo wordt het werk van de zorgprofessional een stuk eenvoudiger met daarbij een maximaal resultaat.

De toekomst van de WondMatrix
De wetenschap staat niet stil en wellicht dat er nieuwe visuele wondkenmerken worden ontdekt. In dat geval zullen wij uiteraard het model up-to-date maken. Daarnaast zullen wij dan als AllweCare medical B.V. op zoek gaan naar verbandmiddelen die heel specifiek dit nieuwe visuele kenmerk positief kan beïnvloeden.

WondMatrix | Zwart | Necrose
   
WondMatrix | Geel | Beslag
   
WondMatrix | Rood | Granulatie
   
WondMatrix | Groen | Infectie
   
WondMatrix | Blauw | Vitaliteit
   
WondMatrix | Oranje | Bio balans
   
WondMatrix | Paars | Wondrand
   
WondMatrix | Wit | Fixatie
   
 
KIES op basis van de WondMatrix
   
KIES op basis van productsoorten (Specifiek)
   
KIES op basis van producteigenschappen
   
KIES op basis van wondkenmerken
   
KIES op basis van wondsoorten
   
KIES op basis van wondgenezingsfasen
   
 
Let op: Bovenstaande informatie is een advies. De deskundigheid van de zorgprofessional is altijd leidend. Lees vooraf het gebruik van onze verbandmiddelen de bijsluiter.

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor de genezing van complexe wonden die langer dan 21 dagen bestaan.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00