Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Genezen houdt meer in dan alleen granuleren.

ProHeal gelleert in het wondbed en is volledig opneembaar.


Zuivere collageenmatrix vergelijkbaar met menselijke dermis die het lichaam ondersteunt waar de eigen genezende mechanismen zijn aangetast.

Wat maakt ProHeal bijzonder?

Een over expressie van MMP's (matrixmetalloproteases), die met name vrijkomt in de ontstekingsfase, veroorzaakt afbraak van nieuw gebouwde extracellulaire matrix en de chronische wond blijft hangen in de ontstekingsfase. Collageenverbanden met natuurlijk gestructureerde collageenfibrillen kunnen deze MMP's binden en inactief maken. Daarom stelt ProHeal de wond in staat om de extracellulaire matrix op te bouwen en door te gaan in de volgende genezingsfase. Maar ProHeal doet meer dan alleen MMP-binding! De collageenstructuur van ProHeal lijkt sterk op menselijk collageen. Hierdoor ondersteunt ProHeal de levensvatbaarheid van fibroblasten en de vorming van het basale membraan als basis voor migrerende keratinocyten en epithelisatie.* Door deze manier van werken bevordert ProHeal snelle genezing van stagnerende wonden en zorgt het voor optimale ondersteuning in alle fasen van de wondgenezing.

*Download hier de ProHeal flyer voor meer achtergrondinformatie. Download hier een casestudie over het gebruik van natuurlijk collageen voor de behandeling van de chronische wond. Er is een publicatie in Journal of Wound Care (JWC) van april 2018 waarin ProHeal is onderzocht en aangetoond wordt, dat een overdaad aan MMP's wordt geabsorbeerd en geïnactiveerd (Biological wound matrices with native dermis-like collagen efficiently modulate protease activity). Stuur ons bericht als u deze studie op papier wilt ontvangen. I.v.m. reprint-rechten mogen wij deze studie niet per e-mail versturen.

Samenstelling en indicaties

Vanwege uitstekende elasticiteit en stabiliteit in natte toestand kan ProHeal gemakkelijk aansluitend worden aangebracht op de wond. Het verband bevat geen chemische netvormers en is volledig resorbeerbaar. ProHeal ondersteunt het genezingsproces van de wond; het heeft goede hemostatische eigenschappen en wordt ook gekenmerkt door goede vormbaarheid, zachtheid en een groot absorberend vermogen (20x het eigen gewicht). Bevat collageen I, III en V.

ProHeal kan o.a. worden toegepast bij:
  • Diabetische ulcera
  • Veneuze ulcera
  • Decubitus wonden
  • Ulcera veroorzaakt door gemengde arteriële / veneuze doorbloedingsstoornissen
  • traumatische en chirurgische wonden

Belangrijk: Er dient een geschikt antibacterieel wondverband te worden aangebracht of een systemische antibioticatherapie te worden gegeven bij het vermoeden dat er een infectie is tijdens de behandeling.

ProHeal assortiment & prijzen
   
ProHeal gebruiksaanwijzing
   
BEHANDEL op basis van de primaire functie(s)
   
BEHANDEL op basis van het WCS-model
   
BEHANDEL op basis van verbandwisselfrequentie
   
Vergoeding in Nederland
   

ProHeal is een medisch hulpmiddel en een geregistreerde merknaam van MedSkin Solutions Dr. Suwelack AG en wordt exclusief in Nederland vertegenwoordigd door AllweCare medical B.V.

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor wonden met een complexe genezing die langer dan 21 dagen voortduurt.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00