Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Genezen houdt meer in dan alleen granuleren.

ProHeal gelleert in het wondbed en is volledig opneembaar.

Zuivere collageenmatrix vergelijkbaar met menselijke dermis die het lichaam ondersteunt waar de eigen genezende mechanismen zijn aangetast.

Wat maakt ProHeal bijzonder?

Een overexpressie van MMP's (matrixmetalloproteases), die met name vrijkomt in de ontstekingsfase, veroorzaakt afbraak van nieuw gebouwde extracellulaire matrix en de chronische wond blijft hangen in de ontstekingsfase. Collageenverbanden met natuurlijk gestructureerde collageenfibrillen kunnen deze MMP's binden en inactief maken. Daarom stelt ProHeal de wond in staat om de extracellulaire matrix op te bouwen en door te gaan in de volgende genezingsfase. Maar ProHeal doet meer dan alleen MMP-binding! De collageenstructuur van ProHeal lijkt sterk op menselijk collageen. Hierdoor ondersteunt ProHeal de levensvatbaarheid van fibroblasten en de vorming van het basale membraan als basis voor migrerende keratinocyten en epithelisatie.* Door deze manier van werken bevordert ProHeal snelle genezing van stagnerende wonden en zorgt het voor optimale ondersteuning in alle fasen van de wondgenezing.

*Download hier de ProHeal flyer voor meer achtergrondinformatie. Download hier een casestudie over het gebruik van natuurlijk collageen voor de behandeling van de chronische wond. Er is een publicatie in Journal of Wound Care (JWC) van april 2018 waarin ProHeal is onderzocht en aangetoond wordt, dat een overdaad aan MMP's wordt geabsorbeerd en geïnactiveerd (Biological wound matrices with native dermis-like collagen efficiently modulate protease activity). Stuur ons bericht als u deze studie op papier wilt ontvangen. I.v.m. reprint-rechten mogen wij deze studie niet per e-mail versturen.

Samenstelling en indicaties

Vanwege uitstekende elasticiteit en stabiliteit in natte toestand kan ProHeal gemakkelijk aansluitend worden aangebracht op de wond. Het verband bevat geen chemische netvormers en is volledig resorbeerbaar. ProHeal ondersteunt het genezingsproces van de wond; het heeft goede heomstatische eigenschappen en wordt ook gekenmerkt door goede vormbaarheid, zachtheid en een groot absorberend vermogen (20x het eigen gewicht). Bevat collageen I, III en V.

ProHeal kan o.a. worden toegepast bij:
  • Diabetische ulcera
  • Veneuze ulcera
  • Decubitus wonden
  • Ulcera veroorzaakt door gemengde arteriële / veneuze doorbloedingsstoornissen
  • traumatische en chirurgische wonden

Belangrijk: Er dient een geschikt antibacterieel wondverband te worden aangebracht of een systemische antibioticatherapie te worden gegeven bij het vermoeden dat er een infectie is tijden de behandeling.

Hoe wordt ProHeal gebruikt?

Voorbereiding van de wond: Voor de behandeling met ProHeal moet al het droge necrotische weefsel worden verwijderd door een chirurgisch, enzymatisch of autolytisch wondtoilet.

Aanwijzing: Als het wondbed eerder is behandeld met een enzymatisch wondtoilet, moet de wond grondig worden gereinigd met een steriele fysiologische zoutoplossing of ringeroplossing voordat ProHeal wordt aangebracht.

Voor optimaal effect moet ProHeal direct op het hele wondbed worden aangebracht. Bij een droge wond het verband bevochtigen met een zoutoplossing of ringeroplossing. Het biologisch afbreekbare collageen wordt op natuurlijke wijze geabsorbeerd in het lichaam. ProHeal moet worden bedekt met een geschikt secudair verband om de wondomgeving vocht te houden. Na de eerste keer aanbrengen moet de wond opnieuw worden behandeld met Proheal met een interval van maximaal 72 uur, afhankelijk van de hoeveelheid exsudaat. Resterende ProHeal matrix mag in de wond blijven.

Volg altijd het advies van de behandelaar en lees voor het gebruik de bijsluiter. Download deze hier.

Wordt ProHeal in Nederland vergoed?

ProHeal is al ruim voor 31 december 2015 geregistreerd in de Z-index en daarom door de Nederlands zorgverzekeraars toendertijd opgenomen in de basisverzekeringslijsten van de vergoedde verbandmiddelen.

REF code Afmeting Z-indexnr. Z-indexartnr. Verpakking GPH code Foldercode
83032-001 51x51x3 mm 16023579 ELPROH5X5 10 stuks 044903 P170505
83030-001 102x102x3 mm 16023587 ELPROH10X 10 stuks 044903 P171010


Toelichting op de verschillende codes (december 2017). Vanuit het verleden zijn er verschillende artikelcodes in de Nederlandse markt gebruikt. Wij streven ernaar om in alle registratiesystemen, naast het Z-indexnummer, één productcode namelijk de REF (referentie) code te hanteren. Deze code staat ook gedrukt op de verpakkingen. Dit kost even tijd en zal in de loop van de komende weken zijn opgelost. Het Z-indexnummer is de code die leidend is voor de vergoeding van deze verbandmiddelen. Deze code zal niet veranderen.

ProHeal is een product en geregistreerde merknaam van MedSkin Solutions Dr. Suwelack AG en wordt exclusief in Nederland vertegenwoordigd door AllweCare medical B.V.

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor de genezing van complexe wonden die langer dan 21 dagen bestaan.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00