Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Uiterst zachte en optimale wondbescherming


Afgebeeld: SPYC75-100


Visie van AllweCare
Spycra Contact is een mooi voorbeeld van doorontwikkeling van bestaande wondzorgtechnologie. Het resultaat is een uiterst zacht wondcontactverband met elasticiteit in vier richtingen. Het verband is hierdoor breed toepasbaar en blijft uitstekend op z'n plaats zitten. Dit alles voor een  zeer competitieve prijs. Meer weten over Spycra of het verband zelf uitproberen? Neem dan contact met ons op. Een e-mail is zo gestuurd!
 

Gebruiksaanwijzing (samengevat)
Reinig de wond volgens het gebruikelijke wondprotocol. Kies of knip een Spycra Contact wondverband in een maat die de wond rondom minimaal 2 cm overlapt. Verwijder het beschermpapier bijna geheel aan de kleefzijde van het verband en plaats deze kleefzijde over de wond. Vervolgens het beschermpapier volledig verwijderen. Spycra Contact is primair te gebruiken maar meestal is een extra verband noodzakelijk om de wond af te dekken en wondvocht op te vangen. Verschoon Spycra Contact na maximaal 14 dagen of vaker indien de behandelaar dit aangeeft. Niet hergebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Voorschrift en verkrijgbaarheid
Spycra Contact is op voorschrift van een arts of wondverpleegkundige verkrijgbaar via uw apotheek of medisch speciaalzaak. Voor zorginstellingen is Spycra Contact rechtstreeks bij AllweCare medical B.V. te bestellen.

Spycra Contact receptservice

Siliconen wondcontactverband. De dunne, flexibele en open gaasstructuur van Spycra Contact en de zelfklevende siliconen contactzijde, beschermt granulatieweefsel optimaal zonder te verkleven.

Spycra Contact is een zeer elastisch siliconen wondcontactverband dat slechts aan één zijde kleeft. De klevende siliconen fixeert zich zeer huidvriendelijk aan de gezonde huid buiten de wondrand, zonder zichzelf aan het wondbed vast te hechten. Zo wordt verkleving, beschadiging van het wondbed en pijn bij het verwijderen van het secundaire wondverband volledig voorkomen. Spycra Contact is dun, flexibel en soepel en heeft een zeer open gaasstructuur, zodat exsudaat en wondvuil ongehinderd kan passeren.

Het gebruik van een siliconen wondcontactverband beschermt het kwetsbare wondbed optimaal terwijl wondvocht en vuil gewoon in het absorberende secundaire verband kunnen worden opgevangen. Spycra Contact absorbeert zelf niets. De buitenzijde voelt zacht aan en bestaat uit een netwerk van polyamide vezels. De afgeronde hoekjes zorgen voor optimale fixatie, zodat het verband goed op z’n plaats blijft zitten. Door de open gaasstructuur is een tussentijdse wondinspectie zeer eenvoudig uitvoerbaar. Te gebruiken in combinatie met elk soort secundair verband op vrijwel elke soort chronische of complexe wond met uitzondering van 3e graads brandwonden.

Eigenschappen

 • Zelfklevende siliconen aan één zijde
 • Voorkomt verkleving van secundair verband
 • Bevordert een vertikale absorptie
 • Beschermt de kwetsbare wond en wondrand
 • Elastisch in alle richtingen
 • Zeer zachte buitenlaag
 • Optimale fixatie, ook op bewegende delen

Resultaat

 • Ondersteunt een snelle wondgenezing
 • Maakt verbandwisseling eenvoudig en pijnloos
 • Uiterst comfortabel te dragen
 • Bespaart zorgtijd en kosten

Assortiment

Artikelnr. Omschrijving Aantal Z-indexnr. G-standaard
SPYC50-75 Spycra Contact 5x7,5cm  10 16055047

€ 29,95

SPYC75-100 Spycra Contact 7,5x10cm  10 16055055 € 59,95
SPYC100-180 Spycra Contact 10x18cm  5 16055063 € 64,95 
SPYC180-300 Spycra Contact 18x30cm  3 16055071 € 99,95

*G-standaardprijs is exclusief 6% btw.

Vergoeding vanuit de basisverzekering.
Spycra Contact wordt in de regel door iedere Nederlandse zorgverzekeraar op basis van voorschrift en uitlevering door een erkende leverancier vergoed.

Nieuw - Spycra Contact Two

Binnenkort verkrijgbaar en nieuw in ons assortiment is Spycra Contact Two. Dit siliconen wondcontactverband heeft een coating van zelfklevende siliconen aan beide zijden. Net als Spycra Contact zal Spycra Contact Two niet aan de wond vastkleven maar biedt tevens extra fixatie van het secudaire absorberende verband. Zo wordt als dat nodig is een extra stabiele fixatie verkregen.

Artikelnr.  Omschrijving  Aantal Z-indexnr. G-standaard
SPYCTWO50-75 Spycra Contact Two 5x7,5cm  10 16322827   € 29,95 
SPYCTWO75-100 Spycra Contact Two 7,5x10cm  10  16322835  € 59,95
SPYCTWO100-180 Spycra Contact Two 10x18cm  5  16322843  € 64,95
SPYCTWO180-300 Spycra Contact Two 18x30cm  3  16322851  € 99,95

*G-standaardprijs is exclusief 6% btw.

 

Vergoeding Nederlandse zorgverzekeraar.
Laatste update: 10 juli 2017
 
Algemeen: Spycra Contact Two wordt doorgaans vergoed vanuit de basisverzekering voor chronische en complexe wondzorg op voorschrift van een arts of verpleegkundig specialist met aandachtsveld wondzorg. Verbandmiddelen vallen onder het wettelijke eigen risico van € 385,- in 2016 / 2017.
     
Zorgverzekeraar Vergoedingsstatus Aanvullende informatie
Zilv. Kruis / Achmea Vergoed  
VGZ Vergoed Geen classificatie status m.b.t. categorielijst
CZ Vergoed  
Menzis Vergoed  
DSW Vergoed  
Zorg & Zekerheid Vergoed  
MultiZorg Vergoed Vraag wel vooraf bij uw leverancier.
De Friesland Vergoed  
Overige verzekeraars NB Zie beleid overkoepelende zorgverzekeraars.
 
Verkrijgbaarheid Nederland: Spycra Contact Two is verkrijgbaar bij de apotheek of medische speciaalzaak of voor zorginstellingen rechtstreeks bij AllweCare medical B.V.
 
Disclaimer: Aan de bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. We proberen de informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Informeer bij uw apotheek of medisch speciaalzaak, die uw verzekering en voorwaarden bij uw zorgverzekeraar kan inzien, of bovenstaande ook voor uw situatie van toepassing is.
 
Receptformulieren: Bent u zorgprofessional? Klik dan hier voor het betreffende receptformulier verbandmiddelen bij chronische en complexe wondzorg.

Documentatie

Meertalige bijsluiter klik hier
Engelstalig onderzoek klik hier

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor de genezing van complexe wonden die langer dan 21 dagen bestaan.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00