Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Optimale wondbescherming tegen vuil van buitenaf.


Dialysekatheterzorg

 

Het hebben van nierfalen en het regelmatig moeten ondergaan van een dialyse is een hoge belasting voor de patiënt. Als er gekozen moet worden voor het aanleggen van een (on)getunnelde centrale veunze lijn of peritoneale dialysekatheter is het van groot belang om deze 'opening met de buitenwereld' optimaal te beschermen. Wanneer de Dialtec wondmanager wordt geplaatst over de katheter en/of de fixatiepleister, kan er direct na het aanleggen van de katheter o.a. zo veilig mogelijk worden gedoucht. In veel gevallen is dit anders pas na 3 tot 4 weken mogelijk en soms wordt dit bij een hoog infectierisico geheel afgeraden. Dialtec geeft de dialysepatiënt maximale bewegingsvrijheid en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dit alles uiteraard om een volwaardige participatie aan onze maatschappij te ondersteunen.

Testimonials 


Lees hier de ervaring met Dialtec binnen Niercentrum Midden-Nederland, locatie Amersfoort & Harderwijk!

Gebruiksaanwijzingen video's


Klik op bovenstaande afbeelding om video (Engelstalig) te bekijken.

Documentatie
- Klik hier om de bijsluiter te lezen.
- Klik hier om het receptformulier te downloaden.

WCS-model, primaire functie en gebruik
Dialtec is een wondmanager en valt onder de categorie rode, droge en natte wonden. De primaire functie is het beschermen van de complexe wond. Gebruik Dialtec alleen wanneer bescherming van vuil en vocht van buitenaf noodzakelijk is. Bijvoorbeeld tijdens een buitenactiviteit of tijdens het douchen. Het gebruik varieert van 1 tot 7x per week. 

Voorschrift en verkrijgbaarheid
Dialtec is op voorschrift van een arts of wond-verpleegkundige verkrijgbaar via uw apotheek of medisch speciaalzaak en wordt op dit moment vanuit de basisverzekering in de categorie verbandmiddelen / wondmanagers door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Gebruik daarvoor het receptformulier. Dit geldt overigens niet als de kleefstofverwijderdoekjes apart worden besteld. In ieder doosjes worden 10 doekjes meegeleverd. Houd wel rekening met het wettelijk eigen risico. Voor zorginstellingen is Dialtec rechtstreeks bij AllweCare medical B.V. te bestellen.

Afnemers wonend in België kunnen Dialtec eenvoudig bij AllweCare medical B.V. in Nederland bestellen. Stuur voor een prijsopgave voor een groter volume ineens een e-mail met uw informatie naar bestelling@allwecare.nl of bel tijdens kantooruren met tel. 024-6777800.

Wondmanagement bij een dialysekatheter

Om diverse redenen kan een arts ervoor kiezen een centrale veneuze lijn aan te leggen. Bij deze ingreep wordt een speciale katheter direct in de bloedbaan geleid. Voeding, bloed of medicatie wordt zo snel in het lichaam opgenomen. Bij sommige dialysepatiënten kan voor een (on)getunnelde centrale veneuze lijn via de subclavia-, jugularis- of femoralis ader worden gekozen of een peritoneale dialysekatheter via de buikwand. Lees er hier nog veel meer over.

Eén van de mogelijke complicaties bij het plaatsen en het hebben van een CVK of een peritoneale dialysekatheter, is een wondinfectie. De katheter vormt via de huid een open verbinding met de buitenwereld en schadelijke micro-organismen kunnen dan ook gemakkelijk binnendringen. Uit voorzorg mag de patiënt dan helemaal niet of, zoals bij een (on)getunnelde dialysekatheter, pas na 6 tot 8 weken gebruik maken van bad of douche. Dialtec is een innovatie die de wond maximaal beschermt, zodat de patiënt zo min mogelijk risico loopt. De wondmanager wordt over de insteekopening en de fixatiepleister geplaatst en er is genoeg ruimte om de toegangspoorten van de katheter hygiënisch op te bergen. De kans op een wondinfectie tijdens risicomomenten, wordt tot een minimum gereduceerd en ook eventueel wond- of kathetervocht kan optimaal worden opgevangen.

Eigenschappen

 • Voor zowel man als vrouw
 • Werkt bij elke soort centrale veneuze katheter
 • Zowel ongetunneld als getunneld
 • Werkt bij een peritoneale dialysekatheter
 • Past op alle gangbare fixatiesystemen
 • Volledige afsluiting van vuil en vocht
 • Geschikt bij hemodialyse
 • Geschikt bij peritoneaal dialyse (CAPD en CCPD)
 • Douchen direct mogelijk
 • Maximale bescherming bij risico patiënten

Resultaat

 • Verlaagt het risico op infectie
 • Draagt bij aan snelle maatschappelijke participatie
 • Verhoogt de kwaliteit van leven
 • Geeft zekerheid en vertrouwen

Gebruiksaanwijzing

1 2 3
4 5 6

1. Maak de huid schoon. 2. Plaats de katheter(s) in de wondmanager. 3. Verwijder het beschermkarton en druk de kleefstrip rondom naadloos aan. 4. Gebruik nu de bijgeleverde 3 fixatiepleisters voor extra bescherming. Verwijder beschermkarton met nr. 1 als eerste en houdt dan de pleister aan de uiteinden vast. 5. Plak de 3 fixatiepleisters voor de helft op het zakje en voor de helft op de huid. Zorg ervoor dat er geen plooitjes aanwezig zijn. 6. Na gebruik (maximaal 6 uur) kan indien nodig met een kleefstofverwijderaar, het zakje eenvoudig worden verwijderd. Laat de katheter en de fixatiepleister van de katheter verder met rust. LET OP: Volg altijd het advies van de behandelend arts of gespecialiseerd verpleegkundige.

Kun je met Dialtec veilig zwemmen?
Omdat het kleefmechanisme van Dialtec lucht- en waterdicht afsluit, kun je in theorie met Dialtec veilig onderwater gaan en dus ook zwemmen. Hiervoor is Dialtec niet in eerste instantie ontworpen, al blijkt in de praktijk dat er steeds meer patiënten ons laten weten dat zij met Dialtec probleemloos hebben gezwommen. Zelfs één sportzwemmer gebruikt hiervoor Dialtec!

Is er een wens om te gaan zwemmen met Dialtec, doe dit dan altijd in overleg met de behandelend verpleegkundige of arts. Belangrijk is dan dat daarbij gekeken wordt naar de duurzaamheid van de fixatie van Dialtec. Sluit de huid mooi aan? Zijn er huidplooitjes? Wat houdt de zwemactiviteit precies in? Wordt Dialtec extra beschermd door zwemkleding? Etc.

Assortiment

Artikelnr.

Artikelomschrijving

Stuks

Z-index

DT1

Dialtec wondmanager 9x12cm

10

16054962

DTSP3

Dialtec kleefstofverwijderdoekjes

30

16320964


Let op: Dialtec is een medisch hulpmiddel. Download hier de prijslijst verbandmiddelen.

Aanvullende informatie

Voor de zorgprofessional
Wilt u als zorgprofessional Dialtec adviseren bij uw patiënten, vraag dan een gratis demonstratiepakket aan. Eén pakket is geschikt om Dialtec te demonstreren bij één patiënt en u kunt meerdere pakketten aanvragen (binnen alle redelijkheid uiteraard). Dit pakket is alleen ter demonstratie. Het gebruik bij een patiënt van dit medisch hulpmiddel is, vanwege transparantie en traceerbaarheid zoals wettelijk vastgelegd in de Medical Device Regulations (EU - 2017/745), alleen toegestaan vanuit een intacte handelsverpakking, die verkregen is via een apotheek, medisch speciaalzaak of afdeling inkoop van een zorginstelling. Lees voor gebruik de bijsluiter en volg het voorschrift van de behandelaar.

Vraag gratis een Dialtec demonstratiepakket aan


Voor de patiënt met een dialysekatheter

Om de grootst mogelijk zorgvuldigheid in acht te nemen sturen wij geen demonstratiepakketten direct naar patiënten thuis. Dialtec hoort alleen in overleg met de behandelend arts of verpleegkundige te worden gebruikt. Uiteraard kunt u wel bij ons een informatiepakket aanvragen.

Vraag gratis een Dialtec informatiepakket aan

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor wonden met een complexe genezing die langer dan 21 dagen voortduurt.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00