Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Wondheling zit in onze natuur!

Alle producten van Principelle zijn geïnspireerd op de kracht van moeder natuur. Als een wond niet wil genezen of de huid niet wil herstellen, kunnen er diverse natuurlijke biologische processen in onbalans zijn geraakt. De bijzondere natuurlijke ingrediënten in de Principelle producten herstellen de natuurlijke balans, waardoor de wond snel zal genezen en de huid spoedig zal herstellen.

De ingrediënten in de Principelle IF honingproducten
 
Unieke donkere boekweithoning, zeer rijk aan anti-oxidanten.
Boekweithoning bevat o.a. suikers waarbij de oxidase van deze glucoses een minimale hoeveelheid waterstofperoxide vormt waar schadelijke micro-organismen niet bestand tegen zijn. Tot op heden is geen bacteriële resistentie voor deze honing bekend. Boekweithoning is van een zogenaamde monocultuur (één soort plant) waardoor de kwaliteit heel constant blijft. Daarbij is de honing gesteriliseerd, waardoor bijvoorbeeld botulisme niet in de Principelle wondproducten voorkomt. Dit in tegenstelling tot de honing die je in de supermarkt koopt. Ook het gebruik van pesticiden of antibioticum is niet toegestaan in de omgeving waarin de bijen de boekweithoning verzamelen. Dit alles maakt het 100% biologisch.
 
Ionische formulering voor regulatie van de MMP balans 
 Eind vorige eeuw hebben wetenschappers op het tropische eiland Haïti een opmerkelijke ontdekking gedaan. De medicijnmannen aldaar verbrandden de bast van de rode eik en smeerden de as op de stagnerende wonden die ze in hun 'praktijk' behandelden. Dit goedje zorgde ervoor dat de wonden door de inflammatoire fase heen kwamen en spoedig genazen. Een uitvoerige studie naar de samenstelling van de as leverde uiteindelijk een formule van metaalionen op. Deze ionische formulering (IF) bestaat uit zink, kalium (=potassium), en calcium en blijkt vooral een neutraliserende werking te hebben bij een overdaad aan MMP's. In alle honingproducten genoemd op deze website is deze bijzondere formulering terug te vinden.
 
Propolis is een lijmachtige substantie gemaakt door honingbijen uit de knoppen, het sap van planten en bomen (meestal hars), en andere botanische bronnen.

Propolis wordt door bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het nest te dichten en de wanden te bekleden. De kleur van propolis varieert per bron, maar donkerbruin komt het meest voor. Rond kamertemperatuur is propolis kleverig, maar bij lagere temperaturen is het hard en broos. Naast het beschermen van het bijennest heeft Propolis meer functies, zoals het verminderen van vibratie van het nest, buitenhouden van ziekteverwekkers, en het verstevigen van de structuur van het nest. De botanische stoffen in Propolis worden gezien als een natuurlijk antibioticum.

 

Nieuwste wetenschappelijk onderbouwing

  • The Rediscovery of Honey for Skin Repair: Recent Advances in Mechanisms for Honey-MediatedWound Healing and Scaffolded Application Techniques. Klik hier.

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor wonden met een complexe genezing die langer dan 21 dagen voortduurt.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.

Korte vraag? Snel antwoord!
 
 
+31 (0)24 - 677 78 00