Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Mobiele wondbehandeling met pure zuurstof kan!

 


Visie van AllweCare
Eén van de factoren die noodzakelijk is voor wondgenezing is zuurstof. Geen zuurstof, geen genezing en hierover is iedereen het eens. Zuurstof toedienen aan de wond gebeurt al vele jaren maar met vooral grote en niet verplaatsbare apparatuur. Met Natrox is het nu voor het eerst mogelijk om 24 uur per dag volledig mobiel zuurstof aan de wondcellen aan te beiden. Met dank aan de studenten van de Cambridge universiteit in Engeland!De zuurstofgenerator wordt geleverd met 2 oplaadbare batterijen, zodat 24 uur per dag pure zuurstof via een speciaal ontwikkeld zuurstoftoeleveringsverband aan de wond wordt afgegeven.

Kennis maken met Natrox?

Op dit moment doen we vollop onderzoek met Natrox in Nederland. Klik hier voor de eerste casuïstiek in Nederland gepresenteerd op het EWMA 2015 in Londen. Bent u als zorgprofessional ook geïnteresseerd om ervaringen met Natrox op te doen, klik dan hier om uw gegevens naar ons op te sturen.

Documentatie
  • 2017 Casuïstiek Natrox - Gelre Ziekenhuizen te Zutphen - Mw. Van den Breemen. Klik hier.
  • 2016 Inclusie- en exclusiefactoren klik hier.
  • 2015 PERSBERICHT - NSH (UK) investeert 1 miljoen pond! klik hier
  • 2015 STUDIE - Diabetische voetwonden (UK) klik hier
  • Snelstartgids klik hier
  • Nederlandstalige bijsluiter klik hier
  • Website van Engelse fabrikant klik hier
  • Hoe werkt Natrox? Klik hier
  • Wat is het chemisch proces? Klik hier

Vergoeding

Een mogelijke vergoeding van Natrox zuurstof wond therapie dient altijd vooraf bij de zorgverzekeraar te worden aangevraagd. Neem hiervoor contact op met de betreffende zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar zal hiervoor weer een andere procedure hanteren.

Garantie en levensduur
De Natrox zuurstofgenerator is ontworpen en afgesteld om 2 jaar pure zuurstof te produceren. Om altijd een adequate werking te garanderen, zal de generator na deze periode ook stoppen en een waarschuwingssignaal geven (snel knipperend lampje). De garantieduur is tot twee jaar na het eerste moment van ingebruikname.

Continue Zuurstof Wond Therapie (CZWT)

Natrox™ is een kleine zuurstofgenerator met een ingenieus membraan, dat in staat is om pure zuurstof (O2) uit de omgevingslucht te onttrekken, licht te bevochtigen en via een zuurstoftoeleveringsverband aan de wond af te geven (12-14ml/uur). De eerste studies in de afrondende fase, tonen aan dat binnen 4 à 6 weken bij 8 van de 10 stagnerende wonden, een significante verkleining van het wondoppervlakte tot zelfs wondsluiting zichtbaar is.

Wat maakt Natrox zo bijzonder?

"Je kan weken zonder voedsel, dagen zonder water, maar slechts minuten zonder zuurstof".

Zuurstof is een essentieel onderdeel voor cellen om te groeien en te delen. Op dit punt hebben wetenschappers unaniem dezelfde mening. Uit onderzoek blijkt dat in een chronische en/of complexe wond vaak een zeer laag percentage aan zuurstof voor de cellen aanwezig is. Achterliggend lijden, zoals bijvoorbeeld een slechte bloedtoevoer, kan hier mede de oorzaak van zijn. Met Natrox wordt het mogelijk om met een heel klein apparaatje dat niet trilt en geen geluid maakt, 24 uur per dag pure zuurstof aan de wond toe te voegen. De cellen nemen deze zuurstof op en beginnen weer te groeien en te delen. In de prakijk zien we vooral bij uiterst moeilijk genezende wonden zeer opmerkelijke resultaten. Ook in Nederland zijn de eerste onderzoeken opgestart!

De toepassing van Natrox

Plaats eenvoudig het zuurstoftoeleveringsverband tussen de wond en een afdekkend wondverband. Bij sterk exsuderende wonden adviseren wij hiervoor DryMax en bij licht- tot matig exsuderende wonden is PolyMem (MAX) een zeer geschikte keuze. Sluit het verband met de luerlock sluiting aan op de zuurstofgenerator en verschoon het verband na maximaal 7 dagen. Doe dit vaker indien de arts of wondspecialist dit adviseert. Fixeer de zuurstofgenerator met het bijgeleverde fixatieholster op het been of desnoods in de broekzak en verander verder niets aan de bestaande procedures. Zelfs bij zeer moelijk genezende wonden zal snel een helend effect zichtbaar zijn. Stop niet te vlug met de Natrox behandeling om de huid goed te laten aansterken.

Gebruiksaanwijzing (samengevat)

Plaats het ODS (zuurstoftoeleveringsverband) in het midden van de wond. Een wond van maximaal 10cm in diameter kan met één generator worden behandeld. Het ODS kan op maat worden geknipt voor kleinere wonden. Dek het ODS af met een (sterk) absorberend verband. Als het absorberende verband geen (semi) occlusieve buitenzijde heeft, deze dan eventueel aanbrengen. Natrox™ kan bij vrijwel alle wonden en in combinatie met compressietherapie worden gebruikt.

Plaats een opgeladen batterij in de Natrox™ zuurstofgenerator en sluit het ODS aan. Een groen lampje knippert om aan te geven dat er zuurstof stroomt. Laadt ondertussen de tweede batterij op en verwissel de batterijen elke dag. Bij het opladen knippert het lampje in de batterij en zodra deze opgeladen is, brandt het lampje continue. Verschoon indien nodig het ODS verband bij elke verbandwisseling of altijd na maximaal 7 dagen. Niet hergebruiken. Continueer de behandeling met Natrox™ tot de wond gesloten én voldoende uitgerijpt is. 

Assortiment en verkrijgbaarheid

Artikelnr.

Artikelomschrijving

Stuks

Z-indexnr.

G-Stand.

NA040

Natrox OG zuurstofgenerator (compleet in doos)

 16055098 

€ 999,-

NA032-1 Natrox OG fixatieholster 1 16055101 €14,95*
NA058-5 Natrox ODS zuurstoftoeleveringsverband 100mm 5 16055128 € 349,-
NA058-25 Natrox ODS zuurstoftoeleveringsverband 100mm 25 16055136 € 1570,50
NA042-5 Natrox ODS verlengbuis 1000mm 5 16055144 € 69,-

Let op: De G-Standaard (AIP) prijzen zijn exclusief 6% btw. *Hiervoor geldt 21% btw.

Behandeling met Natrox valt onder het budget van de zorgisntellingen en wordt dus niet vanuit de basisverzekering vergoed. Voor zorgprofessionals is Natrox rechtstreeks verkrijgbaar bij AllweCare medical B.V.

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor wonden met een complexe genezing die langer dan 21 dagen voortduurt.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00