Er zitten geen producten in uw winkelwagen
De natuurlijke aanpak van geïnfecteerde wonden

 
Visie van AllweCare

Bestrijden van micro-organismen in de wond stuit altijd op een dilemma. Hoe bestrijd je organismen zonder de lichaamscellen zelf te beschadigen en de wondgenezing juist te stagneren? Er zijn veel grondstoffen beschikbaar maar die hebben vaak als nadeel dat ze of te maken krijgen met resistentie, of schadelijk zijn voor ons lichaam of milieu. KytoCel bestaande uit chitosan absorberende vezels is het natuurlijk antwoord op een jarenlange evolutie in de natuur, waarbij schaaldieren in hun schaal over een unieke grondstof beschikken die in staat is om schadelijke organismen aan te pakken. Zelf ervaren hoe KytoCel werkt? Stuur ons een e-mail.


Voorschrift en verkrijgbaarheid
KytoCel is een medisch hulpmiddel en op voorschrift van een arts of wondverpleegkundige verkrijgbaar via uw apotheek of medisch speciaalzaak. Voor zorginstellingen is KytoCel rechtstreeks bij AllweCare medical B.V. te bestellen.

KytoCel receptservice

Chitosan vezel wondverband. De sterk absorberende chitosan vezels in KytoCel zijn in staat om op natuurlijke wijze ziekteverwekkers aan zich binden, in te kapselen en te neutraliseren.

KytoCel is volledig biologisch afbreekbaar en komt voort uit het natuurlijke antwoord om te beschermen en bedreigingen te bestrijden. De chitosan in KytoCel is een natuurlijk polymeer dat gewonnen wordt uit chitine van de schalen van schaal- en schelpdieren die overblijven na het bereiden van voedsel. Chitine is na cellulose de meest voorkomende polymeer op aarde. Door de positieve geladenheid is chitosan in staat om een interactie aan te gaan met o.a. gramnegatieve bacteriën (Pseudomonas), Staphylococcus aureus, MRSA, E-Coli en Candida Albicans waardoor deze effectief in het verband worden bestreden. KytoCel is toepasbaar op vrijwel elke soort chronische geïnfecteerde wond, met uitzondering van chirurgische implantaten, 3e graads brandwonden of bij arteriële bloedingen.

Lees nog veel meer over chitosan op Wikipedia.

Bekijk hier de korte informatiefilm (Engelstalig).

Eigenschappen

  • Bestrijdt effectief schadelijke micro-organismen
  • 100% recycled
  • 100% biocompatibel
  • Bindt exsudaat tot een gel
  • Is hemostatisch
  • Is niet cyto-toxisch en fragmenteert niet
  • Vertikale absorptie
  • Voorkomt verweking van de wondranden

Resultaat

  • Ondersteunt een snelle wondgenezing
  • Bespaart zorgtijd en kosten

Gebruiksaanwijzing (samengevat)

Reinig de wond volgens het gebruikelijke wond-protocol. Volg altijd het advies van de behandelaar. Vul de wond met een KytoCel verband dat de wond rondom met 0,5 cm overlapt. Hierdoor kan het verband bij het vormen van gel samentrekken. Diepe wonden niet te strak opvullen. Gebruik indien nodig een afdekkend verband. Verschoon KytoCel na maximaal 7 dagen of vaker indien het verband is verzadigd of als de behandelaar dit aangeeft. Niet herbruikbaar en niet gebruiken bij mensen met een overgevoeligheid voor schelp- of schaaldieren. Lees voor gebruik hier de bijsluiter.

Hoe herken je een geïnfecteerde wond?
   
Hoe ontstaat de hemostatische werking van KytoCel?
   
Assortiment & Prijzen
   
Documentatie & studies & artikelen
   
 
BEHANDEL op basis van de primaire functie(s)
   
BEHANDEL op basis van het WCS-model
   
BEHANDEL op basis van verbandwisselfrequentie
   

Wondgenezing

AllweCare levert in Nederland verband- middelen vooral bedoeld voor wonden met een complexe genezing die langer dan 21 dagen voortduurt.

Specifiek

Wij onderscheiden ons door specifieke wond- en littekenproducten te leveren, die wij betrekken van gerenomeerde fabrikanten wereldwijd.

Onze missie

Door middel van persoonlijke educatie en een optimale service, de wond- en littekengenezing in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Ons team

Het AllweCare wond- & littekenteam bestaat uit 3 rayon managers (noord / west / zuid) die optimaal advies kunnen geven in het gebruik van onze producten.

Onze service

Heeft u behoefte aan productuitleg, klinische lessen of gratis samples? Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.

Korte vraag? Snel antwoord!
 
 
+31 (0)24 - 677 78 00