Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Breek je val, niet je heup!


Preventie van heupfracturen.Beweeg uw muis aanwijzer over de afbeelding
Klik hier voor een grotere afbeelding.
Bron: Veiligheid.nl


Toename botbreuken met 40%!

Tot 2030 zal het aantal botbreuken ten gevolge van osteoporose (botontkalking) met 40% gaan toenemen. Aldus internist dr. J. van den Bergh, bijzonder hoogleraar verbonden aan de universiteit van Maastricht. Lees er hier alles over. Een reden te meer om te zorgen voor goede preventie. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor preventie in de Nederlandse gezondheidszorg. Wanneer een heupfractuur immers voorkomen kan worden, scheelt dat heel veel persoonlijk leed en zorgkosten voor onze maatschappij. Alleen al de medische behandeling kost gemiddeld € 20.000,-. Met SafeHip heupbeschermers wordt de kans op een heupfractuur bewezen gereduceerd met 60%. Wacht niet tot het te laat is!

Eenvoudig te bestellen
SafeHip is heel eenvoudig via deze website bij AllweCare medical B.V. te bestellen. Betalen kan veilig via iDeal of u doet een overboeking via uw bank, waarna wij SafeHip direct en discreet naar u toesturen. Heeft u vragen over uw bestelling dan kunt u ons tijdens kantooruren bellen op nummer 024-6777800.
Altijd de juiste maat

Meet met een centimeter de omtrek ter hoogte van de rode lijn zoals op afbeelding staat aangegeven. Zo weet u zeker dat u de juiste maat SafeHip bestelt voor een optimaal draagcomfort en een maximale veiligheid.

Eigenschappen

 • 100% textiel, dus ademend
 • Bewezen effectiviteit
 • Eenvoudig aan en uit te trekken
 • Geen losse onderdelen
 • Wasbaar op 95°C
 • Gaat minimaal 80 wasbeurten mee

Resultaat
 • Minder kans op een heupfractuur
 • Veilig en zelfstandig kunnen leven
 • Toename van zelfvertrouwen

SafeHip is verkrijgbaar in 6 confectiematen
 • 65-85cm SafeHip unisex maat XS (maat 26-34)
 • 75-95cm SafeHip unisex maat S (maat 30-38)
 • 90-110cm SafeHip unisex maat M (maat 36-44)
 • 100-120cm SafeHip unisex maat L (maat 40-48)
 • 110-140cm SafeHip unisex maat XL (maat 44-56)
 • 120-150cm SafeHip unisex maat XXL (maat 48-60)


Wasvoorschrift en gebruiksduur

Safehip is wasbaar op 95 graden en kan gedroogd worden in de wasdroger op de laagste stand (wolprogramma). Niet strijken, niet bleken en niet chemisch reinigen. Safehip gaat minimaal 80 wasbeurten mee. Safehip is bedoeld om over het gewone ondergoed te worden gedragen.
 SafeHip is een comfortabele en vrijwel onzichtbare heupbeschermer, die ervoor zorgt dat bij een val op de heup, de kans op een heupfractuur zo klein mogelijk wordt. Uit studies blijkt dat wanneer Safehip 24 uur per dag wordt gedragen, de kans op een heupfractuur met 60% afneemt.

Uiteraard zijn er meer maatregelen die genomen kunnen worden om het risico op vallen zo klein mogelijk te maken. Geen obstakels (kleedjes) op de grond en goede nachtverlichting bijvoorbeeld. Ook lichaamsbeweging blijft van belang al toont een recente studie aan dat wandelen niet zou helpen bij het voorkomen van vallen bij ouderen. Een reden des te meer om dagelijks gebruik te maken van de veiligheid van Safehip.

'Met mij gaat 't gelukkig weer goed'

'Ik draaide me om en mijn voet draaide niet mee. Ik viel. Ondanks dat ik op het tapijt terecht kwam, voelde ik een vlammende pijn in mijn rechterheup. In het ziekenhuis constateerde men een gebroken heup, dus direct door naar de operatiekamer. Na de operatie moest ik revalideren. In het begin was ik bang om te vallen, maar mijn fysiotherapeut adviseerde mij om SafeHip te gaan dragen.


SafeHip is een zachte, textiele heupbeschermer die ervoor zorgt dat, wanneer ik val, de kans op een gebroken heup heel klein wordt. Dat gaf mij direct een veilig gevoel. Na 6 weken mocht ik weer naar huis en is SafeHip nu voor mij onmisbaar geworden. Eigenlijk merk ik helemaal niet dat ik SafeHip draag. Ik heb nu drie stuks, één in de was, één in de kast en één om te dragen.


Zelfs slapen gaat heel goed met SafeHip. Mijn fysiotherapeut vertelde mij dat mensen vooral 's nachts vallen als ze even naar het toilet gaan. Met slechte verlichting of nog een beetje slaperig in de benen, wordt de kans op een ongeluk natuurlijk heel groot.


Wassen gaat heel eenvoudig. SafeHip kan gewoon met de rest van de witte was mee en mag ook in de droogtrommel. Je hoeft niets uit elkaar te halen of in elkaar te stoppen. Het werkt precies zoals gewoon ondergoed. Ik raad iedereen die net als ik een risico heeft om te vallen, de Safehip van harte aan.'

Eenvoudig, onzichtbaar en comfortabel

Wat SafeHip uniek maakt is dat zowel de broek als de valbeschermers voor 100% bestaan uit textiel. Hierdoor kan de huid aan alle kanten ademen en voelt de broek rondom zacht aan. Ook als SafeHip in bed wordt gedragen, zijn de valbeschermers vrijwel niet merkbaar. Slapen gaat dus uiterst comfortabel met Safehip. De valbeschermers zijn gefabriceerd in een zogenaamde hoefijzervorm, waardoor de valenergie van het heupgewricht wordt weggeleid. Dit zorgt voor een maximale bescherming terwijl SafeHip toch zo dun mogelijk aan de zijkanten is en dus vrijwel onzichtbaar kan worden gedragen.

Kan incontinentiemateriaal in combinatie met Safehip worden gedragen?
Safehip draagt als normaal elastisch ondergoed en dus is Safehip uitermate geschikt om inleg incontentiemateriaal optimaal te fixeren tegen de onderzijde van het lichaam. Het gebruik van aanvullend fixatiemateriaal is vaak ook bij zwaardere incontinentie niet noodzakelijk, omdat de elasticiteit van het textiel van Safehip krachtig genoeg is.

Bewezen effectiviteit
In 2008 heeft een wetenschappelijk onderzoek onder 18 verpleeghuizen en 1236 bewoners duidelijk aangetoond dat SafeHip de kans op een heupfractuur met 60% reduceert. Klik op de link om dit onderzoek zelf te lezen Risk of hip fractures in soft protected, hard protected, and unprotected falls -H Bentzen, A Bergland, L Forsén.

Factsheet RIVM
In 2005 heeft het RIVM een artikel opgenomen waarin de preventie van heupfracturen door heupbeschermers uitgebreid wordt onderzocht. De conclusie luidt dat heupbeschermers effectief zijn, mits ze wel voortdurende worden gedragen (compliance). De zachte heupbeschermers van Safehip zullen hier zeker positief aan bijdragen. Training van het persoon is ook een belangrijke factor. Lees hier alles over het onderzoek.

Brochure & animatie
Lees meer over Safehip in onze brochure. Download hier.
Kijk hier naar de Engelstalige animatie over Safehip.
Download hier de bijsluiter.
 

De voordelen van het kopen bij AllweCare medical B.V.
   

Klik op onderstaand artikel en bestel direct
Safehip
Safehip broek unisex XS
1
SAFEHIPXS
Confectiemaat 26-34
Heupmaat 65-85 cm

x € 63,74
Safehip broek unisex S
1
SAFEHIPS
Confectiemaat 30-38
Heupmaat 75-95 cm
x € 63,74
Safehip broek unisex M
1
SAFEHIPM
Confectiemaat 36-44
Heupmaat 90-110 cm
x € 63,74
Safehip broek unisex L
1
SAFEHIPL
Confectiemaat 40-48
Heupmaat 100-120 cm
x € 63,74
Safehip broek unisex XL
1
SAFEHIPXL
Confectiemaat 44-56
Heupmaat 110-140 cm
x € 63,74
Safehip broek unisex XXL
1
SAFEHIPXXL
Confectiemaat 48-60
Heupmaat 120-150 cm
x € 63,74
Safehip is een medisch hulpmiddel ter preventie van heupfracturen. De genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten (€ 3,50)
+31 (0)24 - 677 78 00