Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Effectief, eenvoudig en comfortabel

Heel Pro Evolution

Een hielbeschermer i.c.m. verbandmiddelen?
De Maxxcare hielbeschermer kan uitstekend in combinatie met verbandmiddelen bij wondzorg aan de voeten worden gebruikt. Zorg er wel voor dat het verband nergens de voet kan afknellen. Voor een snelle wondgenezing van decubituswonden aan de hiel is offloading (wegnemen van druk) essentieel. Met de Maxxcare Heel Pro Evolution weet u zeker dat dit zal gebeuren op een haast onmerkbare en comfortabele manier.


Wel of geen vergoeding?
Het CvZ rapport van januari 2014 geeft een positief advies richting zorgverzekeraars om een hielbeschermer vanuit de basisverzekering als verbandmiddel te vergoeden bij de behandeling van complexe wonden. Lees het rapport hier op pagina 22. Het kan zijn dat een individuele zorgverzekeraar de hielbeschermer bij wondverzorging vergoed. Informeer bij uw zorgverlener of de Maxxcare hielbeschermer voor vergoeding in aanmerking komt. Wordt de hielbeschermer preventief ingezet ter voorkoming van wonden of ligpijnen, dan zal het product altijd zelf moeten worden bekostigd.

Documentatie
- Klik hier voor gepubliceerde studie in UK wounds 2017
- Klik hier voor casuistieken Frans Meuleneire (Belgie).
- Klik hier voor de bijsluiter 2016.


Samenstelling
Het buitenmateriaal van de Heel Pro Evolution bestaat uit een nylon weefsel voorzien van een polyurethaan coating aan de binnenzijde. De voering van de Heel Pro Evolution is vervaardigd uit een polyester micro fleece. Het zwarte anti-slip gedeelte aan de onderzijde is een polyester weefsel, die is voorzien van een polyurethaan coating.

Gebruiksaanwijzing
Leg de Heel Pro Evolution hielbeschermer aan zoals in de bijsluiter (zie hierboven) staat afgebeeld. Er kan met de hielbeschermer worden gelopen. De klittenbandsluitingen losjes dichtmaken, zodat afklemming of discomfort wordt voorkomen. Wasbaar tot 60 graden Celcius op wolwas of een kreukherstellend programma. Niet in de wasdroger! Verwijder altijd bij het wassen de uitneembare luchtkokers. De Heel Pro Evolution is voorzien van een naamlabel en ontworpen om bij één zorgvrager gebruikt te worden. De garantie op fabrikagefouten is wettelijk 2 jaar. De garantie op slijtage bij normaal gebruik en bij het volgen van de wasvoorschriften is 6 maanden.Meet de juiste omvangsmaat Maxxcare hielbeschermer
- Kleiner dan 38 cm de Small versie.
- Tot 43 cm de Standaard versie.
- Vanaf 43 cm de XL versie.

Bescherm de hiel met zachte luchtkussens!

De Maxxcare Heel Pro Evolution hielbeschermer is een eenvoudige een effectieve oplossing om decubitus aan de hielen te voorkomen en de wondgenezing te ondersteunen.

Vier afzonderlijke luchtkokers in de Heel Pro Evolution verdelen de druk optimaal over de onderzijde van de voet, waarbij de hiel volledig vrij komt te liggen. De uiterst gladde buitenzijde beschermt maximaal tegen schuifkrachten en maakt dat de hielbeschermer vrijwel onmerkbaar te dragen hoe de gebruiker ook in bed ligt.

Klik op het plaatje om de hielbeschermer in 3D te zien. Of klik hier.

Nu ook in een maat XL én Small

Direct vanuit de verpakking kan de Maxxcare Heel Pro Evolution op eenvoudige wijze stabiel over de voet worden geplaatst. De 4 unieke afzonderlijke luchtkokers zijn met precies voldoende lucht gevuld om een zo optimale drukverdeling mogelijk te maken. De versie van de Heel Pro Evolution past om iedere voet tot een omvang van 43cm. Blijkt de voetomvang groter dan 43cm, dan is de Heel Pro Evolution maat XL de optimale keuze. Is de voetomvang kleiner dan 38cm dan biedt de Heel Pro Evolution maat Small de meest optimale pasvorm.

Navulsets. Sinds kort zijn ook navulsets te verkrijgen met daarin 4 luchtkokers die in de Maxxcare hielbeschermer zijn verwerkt en eenvoudig zijn te verwisselen.

Lopen met de Maxxcare Heel Pro Evolution is geen probleem. De extra stroeve onderzijde zorgt ervoor dat de kans op uitglijden tot een minimum wordt beperkt. Uiteraard is het niet de bedoeling om lange afstanden te gaan afleggen, maar van het bed naar het toilet en terug is prima mogelijk.

 

Eigenschappen

 • Legt de hiel volledig vrij van druk.
 • Beschermt tegen schuifkrachten.
 • Helpt een spitsvoetstand tegen te gaan.
 • Eenvoudige fixatie d.m.v. klittenband.
 • Geschikt voor vrijwel ieder formaat voet.
 • Gebruiker blijft mobiel.
 • Eenvoudig te reinigen.
 • Voorzien van 4 uitneembare luchtkokers.
 • Voorzien van antislip zool.

Resultaat

 • Voorkomt hieldecubitus.
 • Ondersteunt actief de wondgenezing.
 • Verhoogt het slaapcomfort.
 • Volledige bewegingsvrijheid.
 • Verlaagt de zorgkosten en zorgtijd.

 

De voordelen van het kopen bij AllweCare medical B.V.
   


Klik op onderstaand artikel en bestel direct
Maxxcare Heel Pro Evolution
Heel Pro Evolution Standaard
1
060001
Maxxcare Heel Pro Evolution hielbeschermer in de standaard uitvoering 1 stuks. Geschikt voor een voetomvangsmaat tot 43 cm.
x € 62,50
Heel Pro Evolution maat XL
1
060003
Dit is de XL versie van de Maxxcare Heel Pro Evolution hielbeschermer. Geschikt voor een voetomvangsmaat vanaf 43 cm.
x € 69,50
Heel Pro Evolution maat Small
1
060004
Dit is de Small versie van de Maxxcare Heel Pro Evolution hielbeschermer. Geschikt voor een voetomvangsmaat kleiner dan 38 cm.
x € 59,50
Navulset voor maat Standaard
1
060511
Navulset met 4 luchtkokers die aanwezig zijn in de Heel Pro Evolution Standaard grootte.
x € 19,95
Navulset voor maat XL
1
060513
Navulset met 4 luchtkokers die aanwezig zijn in de Heel Pro Evolution XL grootte.
x € 19,95
Navulset voor maat Small
1
060514
Navulset met 4 luchtkokers die aanwezig zijn in de Heel Pro Evolution Small grootte.
x € 19,95
De MaxXcare Heel Pro Evolution is een medisch hulpmiddel. De genoemde prijzen zijn per stuk inclusief BTW en exclusief verzendkosten (€ 3,50)
+31 (0)24 - 677 78 00