Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Optimale zorg bij fecale incontinentie op bed.

Klik op de afbeelding voor de detailsSecco gedemonstreerd op een anatomisch mode


Gebruiksaanwijzing en documentatie

Het Secco fecaal management systeem dient onder begeleiding van een arts of continentieverpleegkundige te worden gebruikt en is geschikt voor mensen van 18 jaar en ouder.

Klik hier voor het evaluatieformulier.
Klik hier voor de meertalige bijsluiter.
Klik hier voor de veel gestelde vragen.

Het Secco fecaal management systeem is een gesloten systeem voor het veilig en hygiënisch opvangen van (semi) vloeibare ontlasting bij bedlegerige patiënten.  

Incontinent van vloeibare ontlasting

Het geven van optimale zorg aan patiënten met incontinentie van vloeibare ontlasting is van groot belang. De huid wordt zwaar belast door vocht, zuren en bacteriën, waardoor de kans op irritatie en zelfs decubitus sterk wordt vergroot. Het regelmatig wassen en verschonen van de patiënt geeft een zware belasting voor de zorgverlener, is kostbaar en daardoor neemt de kans op het verspreiden van schadelijke micro-organismen (bijvoorbeeld C. Difficile) toe. Ook de hinderlijke geur is moeilijk te bestrijden.

Hoe werkt Secco?

Een brede zachte siliconen catheterslang wordt met behulp van een neutraal glijmiddel rectaal ingebracht en gestabiliseerd op de bodem van het rectum door een ballon met 45ml aqua te vullen.  De (semi) vloeibare ontlasting wordt nu veilig en hygiënisch afgevoerd in een opvangzak die met een kunststof riem aan het bed wordt bevestigd. Een spoelkanaal maakt tussentijds spoelen van de catheterslang mogelijk en bij het monster-afnamepunt kan eenvoudig en betrouwbaar een monster worden afgenomen.

De unieke Secco opvangzak

De capaciteit van de Secco opvangzak is 1,5 liter zodat het aantal verschoningen tot een minimum wordt beperkt. Bovendien bevat de opvangzak een superabsorber die de ontlasting onmiddellijk indikt. Bij het verwisselen van de opvangzak is morsen vrijwel niet mogelijk en zorgt Secco voor een optimaal gebruiksgemak en maximale hygiëne.

Secco; betaalbare kwaliteit

Secco is het resultaat van innovatie en productwikkeling, waarbij geluisterd is naar de wensen van de eindgebruiker. Niet alleen heeft dit geleid tot een hoge kwaliteit en een aantal unieke producteigenschappen, maar bewijst Secco dat een fecaal management systeem ook betaalbaar kan zijn.

Aanvullende hulpmiddelen

Secco PeriCatheter absorberend verband
Voor extra bescherming van de kwetsbare huid tegen rectale lekkage van vocht of ontlasting, het voorkomen van rectale verwonding of de behandeling van rectale verwonding, is er het Secco PeriCatheter absorberend verband verkrijgbaar. Het zacht non-woven cellulose verband neemt vocht of ontlasting uiterst snel op. Doormiddel van een inkeeping en een ronde uitsparing is het verband eenvoudig over de katheter te schuiven en tussen de billen te fixeren. Zie ook de bijsluiter. Indien nodig kan het verband extra worden gefixeerd met klevend fixatiemateriaal, maar dat is veelal niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt om 't verband dagelijks te verschonen of bij ernstige vervuiling, vaker per dag.

Secco Afschermhoes opvangzak
Wanneer het van belang is voor de waardigheid van de patiënt, dat de inhoud van de Secco opvangzak niet zichtbaar is, kan de opvangzak eenvoudig worden omsloten met de Secco Afschermhoes. De hoes heeft een zelfklevende strip aan de bovenzijde en blijft daardoor goed op z'n plaats zitten. Het grijze polyurethaan is absoluut niet doorschijnend. Verschoon de hoes gelijk met de opvangzak om eventuele contaminatie te voorkomen. Uiteraard is de hoes ook geschikt als optimaal afsluitbare afvalzak.

Artikelnr.

Artikelomschrijving

Stuks

Z-index

SEC100+T

Secco Soft fecaal management systeem

1 set

16166647

 

(Katheter, plaat, spuit, 3 opvangzakken)

 

 

SEC500

Secco FMS pericatheter absorberend verband

10 stuks

16019296

 

Secco is een medisch hulpmiddel en rechtstreeks bij AllweCare medical B.V. verkrijgbaar of op voorschrift van een arts of continentieverpleegkundige via de apotheek of medisch speciaalzaak.

+31 (0)24 - 677 78 00