Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Optimale zorg bij fecale incontinentie op bed.

Klik op de afbeelding voor de detailsSecco gedemonstreerd op een anatomisch mode


Gebruiksaanwijzing en documentatie

Het Secco fecaal management systeem dient onder begeleiding van een arts of continentieverpleegkundige te worden gebruikt en is geschikt voor mensen van 18 jaar en ouder.

Klik hier voor het evaluatieformulier.
Klik hier voor de meertalige bijsluiter.
Klik hier voor de veel gestelde vragen.

Het Secco fecaal management systeem is een gesloten systeem voor het veilig en hygiënisch opvangen van (semi) vloeibare ontlasting bij bedlegerige patiënten.  

Incontinent van vloeibare ontlasting

Het geven van optimale zorg aan patiënten met incontinentie van vloeibare ontlasting is van groot belang. De huid wordt zwaar belast door vocht, zuren en bacteriën, waardoor de kans op irritatie en zelfs decubitus sterk wordt vergroot. Het regelmatig wassen en verschonen van de patiënt geeft een zware belasting voor de zorgverlener, is kostbaar en daardoor neemt de kans op het verspreiden van schadelijke micro-organismen (bijvoorbeeld C. Difficile) toe. Ook de hinderlijke geur is moeilijk te bestrijden.

Hoe werkt Secco?

Een brede zachte siliconen catheterslang wordt met behulp van een glijmiddel op waterbasis* rectaal ingebracht en gestabiliseerd op de bodem van het rectum door een ballon met 45ml aqua te vullen.  De (semi) vloeibare ontlasting wordt nu veilig en hygiënisch afgevoerd in een opvangzak die met een kunststof riem aan het bed wordt bevestigd. Een spoelkanaal maakt tussentijds spoelen van de catheterslang mogelijk en bij het monster-afnamepunt kan eenvoudig en betrouwbaar een monster worden afgenomen.

*Glijmiddel op basis van olie (bijv. vaseline) kan de ballon aantasten.

Secco; betaalbare kwaliteit

Secco is het resultaat van innovatie en productwikkeling, waarbij geluisterd is naar de wensen van de eindgebruiker. Niet alleen heeft dit geleid tot een hoge kwaliteit en een aantal unieke producteigenschappen, maar bewijst Secco dat een fecaal management systeem ook betaalbaar kan zijn.

De unieke Secco opvangzak

De capaciteit van de Secco opvangzak is 1,5 liter zodat het aantal verschoningen tot een minimum wordt beperkt. Bovendien bevat de opvangzak een superabsorber die de ontlasting onmiddellijk indikt. Bij het verwisselen van de opvangzak is morsen vrijwel niet mogelijk en zorgt Secco voor een optimaal gebruiksgemak en maximale hygiëne.

Nu met verbeterde connector


Medio 2020 met verbeterde connector In de loop van dit jaar wordt het bestaande model voorzien van een gebogen connector (zie afbeelding). Hierdoor wordt de vloeibare ontlasting nog eenvoudiger afgevoerd en wordt het knikken van het slang bij de aansluiting met de opvangzak voorkomen.
Aanvullende hulpmiddelen

Secco Afschermhoes opvangzak
Wanneer het van belang is voor de waardigheid van de patiënt, dat de inhoud van de Secco opvangzak niet zichtbaar is, kan de opvangzak eenvoudig worden omsloten met de Secco Afschermhoes. De hoes heeft een zelfklevende strip aan de bovenzijde en blijft daardoor goed op z'n plaats zitten. Het grijze polyurethaan is absoluut niet doorschijnend. Verschoon de hoes gelijk met de opvangzak om eventuele contaminatie te voorkomen. Uiteraard is de hoes ook geschikt als optimaal afsluitbare afvalzak.

Artikelnr.

Artikelomschrijving

Stuks

Z-indexnr.

SEC100+T

Secco Soft fecaal management systeem

1 set

16166647

 

(Katheter, plaat, spuit, 3 opvangzakken)

 

 

SEC200

Secco 10 opvangzakken

10 stuks

15760073

SEC400

Secco FMS 10 x afschermhoes opvangzak

10 stuks

16019318

 

Secco is een niet steriel medisch hulpmiddel Class IIa en rechtstreeks bij AllweCare medical B.V. verkrijgbaar. Secco wordt voornamelijk klinisch gebruikt, maar onder begeleiding van een arts is toepassing in de thuissituatie ook mogelijk. In dat geval wordt Secco, normaal gesproken vanuit de basisverzekering vergoed. 

+31 (0)24 - 677 78 00