Er zitten geen producten in uw winkelwagenDownload een receptformulier door op de afbeelding te klikken.

Wanneer een huisarts, medisch specialist of verpleegkundig specialist wondzorg in Nederland besluit dat een chronische wond het beste met één van onze producten kan worden behandeld, dan komt het verbandmiddel in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Sinds 2017 hanteren veel zorgverzekeraars een lijst met 'vergoedde producten' of juist een lijst met 'niet vergoedde producten'. Kijk daarvoor op de website van de betreffende zorgverzekeraar.

Invullen en opsturen van een receptformulier
Om voor vergoeding in aanmerking te komen is in ieder geval een volledig ingevuld en ondertekend door de (huis)arts receptformulier nodig. Dit receptformulier kan vervolgens worden ingeleverd bij de lokale apotheek of medisch speciaalzaak naar keuze. Mocht dit, om wat voor reden dan ook, lastig zijn, dan kan het receptformulier ook direct worden opgestuurd naar een landelijk opererende apotheek. Dat kan per post, per fax op per e-mail door een duidelijke foto van het gehele formulier te maken. Deze apotheek is gespecialiseerd in de levering van verbandmiddelen en zorgt ervoor dat zowel de zorgprofessional als de patiënt, niet voor verrassingen komen te staan. De producten worden binnen 1 á  2 werkdagen bij de patiënt thuis afgeleverd.

Definitie chronische wond
Een wond met een behandelduur langer dan 14-21 dagen.

Definitie Verpleegkundig Specialist Wondzorg

Om de titel van Verpleegkundig Specialist te mogen voeren moet men zijn ingeschreven in het specialistenregister van de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde. De Verpleegkundig Specialist geniet titelbescherming zoals vastgelegd in het BIG-register artikel 3 en 14. De Verpleegkundig Specialist voldoet aan de voorwaarden die opgenomen zijn in het Algemeen Besluit College Specialismen Verpleegkunde. De Verpleegkundig Specialist, zoals aangemerkt in dit schrijven, heeft als aandachtsgebied wondzorg.

Wettelijk eigen risico

De verbandmiddelen op deze website worden in Nederland gedistribueerd en vertegenwoordigd door AllweCare medical B.V. Wij kunnen geen 100% garantie bieden op vergoeding van onze producten vanuit de basisverzekering maar wij zullen alle betrokken partijen zo goed mogelijk op de hoogte houden. Kijk op de productpagina van het betreffende product voor meer informatie.

 

LET OP: Voor verbandmiddelen geldt in Nederland een wettelijk eigen risico van € 385,- in 2016, 2017 en 2018. Zolang dit bedrag nog niet is gebruikt, zal de zorgverzekeraar een rekening sturen naar de patiënt.

Divisie

Biatain wondzorg NL is een speciale divisie van AllweCare medical B.V. die de promotie, verkoop en klinische begeleiding verzorgt van de Coloplast wondzorgproducten.

Fabrikant

Coloplast A/S te Denemarken.

Bekijk hier de Nederlandstalige brochure.

Missie

Middels educatie en de inzet van hoge kwaliteitsproducten de wondgenezing bespoedigen en de maatschappelijke participatie bevorderen.

Team

Biatain wondzorg NL bestaat uit 2 account managers (noord / zuid) die worden ondersteund door het logistiek centrum van AllweCare medical B.V. te Heteren.

Service

Wij stellen e-learning, klinische lessen en samples beschikbaar. Bel, chat of stuur ons een e-mail voor meer informatie.
+31 (0)24 - 677 78 00