Wetgeving

MDR
AllweCare medical B.V. houdt zich aan de Medical Device Regulations (MDR) welke ook verankert is in de Nederlandse wet medische hulpmiddelen (link). Hierin vervullen wij de rol van importeur (artikel 13) en distributeur (artikel 14) van medische hulpmiddelen in de MDR. AllweCare heeft hiervoor een QMS (quality management systeem) gebaseerd op ISO9001:2015 en zal in 2023/2024 overgaan op ISO13485:2016 (gecertificeerd).

Gedragscode
AllweCare medical B.V. houdt zich aan de Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH). De gedragscode kunt u hier nalezen. Tevens houden wij ons aan de beleidsregels gunstbetoon binnen de wet op de medische hulpmiddelen. Deze kunt u hier nalezen. AllweCare medical B.V. is lid van de FMed (Federatie van Medische Technologiebedrijven) en volgt daarmee ook de Medtech 'Code of Ethical Business Practice'. U kunt deze code hier nalezen.

AVG (privacy)
AllweCare medical B.V. houdt zich aan de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Dit is binnen ons QMS gewaarborgd. Gegevens worden niet aan derden verstrekt. Zie ook onze privacyverklaring.

GMH (Gunstbetoon)
AllweCare medical B.V. houdt zich aan de wetgeving m.b.t. gunstbetoon welke is verankert in de Nederlandse wet medische hulpmiddelen (link). Dat betekent dat wij niet aan gunstbetoon doen anders dat mogelijk is binnen de Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH).

Bijeenkomsten
AllweCare medical B.V. sponsort diverse bijeenkomsten van zorgprofessionals in Nederland. Wij vermelden dit in het Transparantieregister Zorg (link naar GMH artikel 22, toelichting 'Gastvrijheid dient te ...'). Daarvoor bewaren wij in ons dossier:

  • Een schriftelijke overeenkomst (link naar GMH artikel 9.4)
  • Een kloppende begroting (link naar GMH artikel 9, zie toelichting 'Indien een sponsor ...')
  • De factuur (incl. KvK-nummer)