Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Absorberend, neutraliserend en beschermend


Visie van AllweCare
Al meer dan 5 jaar is DryMax toonaangevend als het gaat om zeer sterk superabsorbende wondverbanden die wondvocht echt vasthouden en dus droog aanvoelen. De retentiewaarde onder 60 mm Hg (kwikdrug) ligt na maximale absorptie op gemiddeld 90%*. Dit betekent dat wanneer DryMax nog niet is verzadigd de retentie (afgifte van wondvocht) vrijwel nihil is. Simpel gezegd wordt wondvocht maximaal opgenomen in het verband waardoor de wondgenezing wordt bespoedigd (TIME model - letter M - Moist) en het aantal verbandwisselingen tot een minimum kan worden gereduceerd. Zo draagt DryMax actief bij aan een betere zorg, lagere werkdruk en lagere zorgkosten.

*Rapport op aanvraag verkrijgbaar. 


Verminder het aantal verbandwisselingenAfname van het aantal verbandwisselingen in de Hamerton University Hospital studie in London.

Vraag gratis een DryMax sample aan

Superabsorberend wondverband

DryMax is een superdun èn superabsorberend wondverband, dat wordt ingezet bij de genezing van zeer sterk exsuderende complexe en chronische wonden.

Het uiterst dunne DryMax verband kan zeer veel wondvocht vasthouden 1,8 gram exsudaat /cm2 (9x meer dan een gemiddeld schuimverband) en blijft daarbij toch droog aanvoelen. Dit voorkomt eventuele verweking van de wondranden. DryMax beperkt het aantal verbandwisselingen tot een minimum, wat de belasting voor de patiënt en de zorgverlening ten goede komt.

Voelt echt droog aan ook na zeer veel absorptie!
DryMax zorgt ervoor dat het (toxische) wondvocht direct wordt opgenomen in het verband en maximaal wordt gebonden in een gel. De unieke buitenlaag geeft vervolgens vrijwel geen wondvocht meer af waardoor het ook niet meer in contact met de wond komt. Dit zal de wondgenezing bespoedigen*. Doordat DryMax een hoge opname capaciteit heeft, zal er minder vaak een verbandwissel nodig zijn.

Het wondvocht wordt verticaal opgenomen. Hierdoor is er een goede controle van het wondvocht en de wondranden. Het wondvocht wordt in de kern van het verband vastgehouden en voelt daardoor ook na zeer veel absorptie droog aan.

*Gebaseerd op het TIME model - Tissue - Infection - Moist - woundEdge 

Samenstelling

Een verzadigd DryMax verband
 • Dikte 1 mm
 • Non-woven polypropyleen buitenzijde
 • Kern: Cellulose tissue en sodium polyacrylaat
 • Absorptie: 1,8 gram exsudaat / cm2


Wondindicaties

 • Algemeen; sterk exsuderende wonden
 • TIME; moist - teveel aan wondvocht wegnemen
 • WCS; zwart/nat - geel/nat - rood/nat
 • Specifiek; Ulcus cruris, open buik, fistels,
 • oncologische wonden, decubitus wonden etc.


Eigenschappen

 • Zeer hoge opname capaciteit van exsudaat
 • Voorkomt verweking van de wondranden
 • Beperkt het aantal verbandwisseling tot een minimum


Resultaat

 • Ondersteunt de genezing van sterk exsuderende wonden
 • Minder belasting voor de patiënt en de zorgverlener
 • Verhoogt de levenskwaliteit en verlaagt de zorgkosten

 

Studies en literatuur
   
Gebruiksaanwijzing en bijsluiter
   
Assortiment & prijzen DryMax
   
Vergoedingsstatus & verkrijgbaarheid DryMax
   

PolyMem

Een chronische wond op een effectieve en eenvoudige manier behandelen met PolyMem multifunctioneel polymerisch membraan (MPM) verband.

MelMax

Een stagnerende complexe wond weer reactiveren kan optimaal met MelMax MMP regulerend honingverband.

DryMax

Wanneer behandeling van een chronische wond maximale absorptie van exsudaat vereist, kies dan voor DryMax superabsorberend wondverband.

Natrox

Continue Zuurstof Wond Therapie (CZWT) is dat mogelijk? Het wordt nu mogelijk met Natrox. Lees hier alles over deze bijzondere uitvinding.

Spycra Contact

Om te voorkomen dat een verband vastkleeft aan de wond is Spycra Contact een zacht, elastisch en voordelig siliconen wondcontactverband.
+31 (0)24 - 677 78 00