Er zitten geen producten in uw winkelwagen
Optimale correctie van een parastomale hernia

 

Visie van AllweCare
Onderzoek toont aan dan 1 op de 3 stomadragers een parastomale hernia zal ontwikkelen (bron: Tytex). Dit is natuurlijk niet vreemd want een stoma onderbreekt de spierwand van de buik en dus is de kans groot dat de ingewanden zich buiten de buikholte gaan bevinden. Dit leidt tot een 'bult' of misvorming van het lichaam. Vooral het plakken van een stomazakje kan dan tot grote problemen leiden. Met een stomasteunbandage wordt dit zo optimaal mogelijk voorkomen of gecorrigeerd en kan een stomadrager een zo vrij en normaal mogelijk leven leiden.

NIEUWS: Uiteraard draagt het doen van buikspieroefeningen in veel gevallen bij aan het voorkomen van een parastomale hernia. Stichting Stomaatje heeft hiervoor sinds maart 2015 duidelijke oefeningen op de website gezet. Klik hier


Wasvoorschrift en gebruiksduur
De Corsinel stoma steunbandage is wasbaar op 60 graden en kan gedroogd worden in de wasdroger op de laagste stand (wolprogramma). Niet strijken, niet bleken en niet chemisch reinigen. De Corsinel stoma steunbandage gaat minimaal 80 +/- 20 wasbeurten mee op de hoogst aangegeven temperatuur.

Stoma steunbandages

De Corsinel stoma steunbandage, ook wel breukband genoemd, is een rondom gesloten bandage die is gemaakt van een elastische en comfortable stof. Deze stof bestaat voor 50% uit elasthaan en voor 50% uit polyamide vezels. Hierdoor is de bandage elastisch, duurzaam, eenvoudig aan en uit te trekken en kan de stomadrager zich volledig vrij bewegen. Corsinel voorkomt verergering van een parastomale hernia, draagt bij aan het voorkomen van een hernia en corrigeert tegelijkertijd het lichaamsprofiel. Een stoma steunbandage is ook post-operatief direct inzetbaar als de stoma net is aangelegd, om op die manier een hernia zo goed mogelijk te voorkomen.

Het verschil tussen fixatie (StomaSafe) en compressie (Corsinel)

Eigenlijk is het verschil tussen fixatie en compressie heel eenvoudig. StomaSafe Plus is een bandage die het onderlichaam volledig omsluit en een lichte druk geeft om het stomazakje extra te fixeren. Daarbij is met StomaSafe Plus het stomamateriaal vrijwel onzichtbaar te dragen en zullen hinderlijke geluiden worden gedempt. Corsinel is echter volledig ontwikkeld om compressie op het onderlichaam te geven, waardoor zowel het ontwikkelen van een parastomale hernia, als het verergeren van een parastomale hernia wordt voorkomen. Zo kan een stomadrager gewoon vrij blijven functioneren, een stomazakje stabiel blijven plakken rond de stoma en wordt wellicht een breukherstellende operatie voorkomen.

Eigenschappen

 • Voor man & vrouw
 • Rondom gesloten
 • Elastisch in alle richtingen
 • Voorzijde is hoger dan achterzijde
 • Hierdoor liggen schouderbladen vrij
 • Siliconen in tailleband voorkomt afzakken
 • Verkrijgbaar in wit

Resultaat

 • Geen last van de bandage onder de schouderbladen
 • Voorkom het ontwikkelen van een parastomale hernia
 • Corrigeer de gevolgen van een parastomale hernia
 • Besparing op zorgkosten en stomamateriaal
 • Volledige bewegingsvrijheid
 • Volledig kunnen participeren in de maatschappij
 • Verhoogt de kwaliteit van leven

Maatbepaling en gebruiksaanwijzing
   
Vergoeding door zorgverzekeraars
   
Medische onderbouwing
   

 

De voordelen van kopen bij AllweCare medical B.V.
   

Klik op onderstaand artikel en bestel direct
Corsinel Post Op Stomasteunband
Corsinel Post Op XS artikel 160011
1
Corsinel Post Op Stomasteunband wit XS - buikomvang 74-82 cm - 22,5cm buikhoogte - 16cm rughoogte
x € 69,00
Corsinel Post Op S artikel 160012
1
Corsinel Post Op Stomasteunband wit S - buikomvang 78-90cm - 23,5cm buikhoogte - 17cm rughoogte
x € 69,00
Corsinel Post Op M artikel 160013
1
Corsinel Post Op Stomasteunband wit M - buikomvang 86-98cm, 24,5cm buikhoogte - 18cm rughoogte
x € 69,00
Corsinel Post Op L artikel 160014
1
Corsinel Post Op Stomasteunband wit L - buikomvang 94-106cm - 27,5cm buikhoogte - 19cm rughoogte
x € 69,00
Corsinel Post Op XL artikel 160015
1
Corsinel Post Op Stomasteunband wit XL - buikomvang 102-116cm, 30,5cm buikhoogte - 20cm rughoogte
x € 69,00


*Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten (€3,50) 

Stomazorg

LaproCare stomazorg levert in Nederland een breed assortiment aan stomaproducten en aanvullende hulpmiddelen. Wij zijn een volledig Nederlands bedrijf gevestigd in Heteren.

Huid

Een gezonde huid is uiterst belangrijk! Wij onderscheiden ons met unieke huidplaten, zodat wij de huid van vrijwel iedere stomadrager een passende oplossing kunnen aanbieden.

Onze missie

Door het leveren van stomaproducten van de hoogste kwaliteit samen met een goede service, het leven van een stomadrager zo normaal mogelijk laten zijn.

Ons team

Wij hebben een binnen- en buitendienst team van ervaren product- specialisten die dagelijks zorgdragen voor een optimale product- en stomadragerbegeleiding.

Onze service

Als u meer informatie wilt ontvangen over onze producten? Neem dan contact met onze klantenservice op. Chat, bel of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!
+31 (0)24 - 677 78 00